Festivalul de mâncare turcească vine la Ploieşti: Anatolian Food Fest 2023

0
1668

Dacă sunteţi iubitori de mâncare turcească, atunci sunteţi aşteptaţi la Ploieşti weekendul viitor. Pe 27 şi 28 mai are loc Anatolian Food Fest 2023, între orele 10:00 şi 22:00, iar intrarea este liberă.

Evenimentul se desfăşoară în Piaţa Toma Socolescu şi veţi putea savura bunătăţi tradiţionale turceşti precum adana kebab, lahmacun, gozleme, kunefe, cafea în nisip şi baclavale. Festivalul acesta culinar este organizat de Şcoală Gimnaziala Internaţională Spectrum, alături de partenerii săi. Anatolian Food Festival are loc deja de 6 ani, din 2017 şi a ajuns în oraşe ca Iaşi, Cluj, Oradea, Constanţa, Timişoara, Ploieşti.

În Bucureşti s-a organizat în Parcul Titan şi Herăstrău. Va avea loc şi o ediţie pe 25-26 mai în campusul ICHB din Bucureşti. Ştiu că în anii trecuţi au fost organizate şi evenimente conexe în cadrul festivalului, precum pictatul pe apă, marmorarea hârtiei, arta picturii cu henna, iar pentru cei mici erau şi zone cu modelaj de baloane, spectacole şi concerte.

Pe partea tradiţional turcească primeam concerte de muzică vocal instrumentală turcească, spectacole de dans tradiţional, dar şi dansul dervişilor rotitori preluat din sufism.

Sumele strânse în urma comercializării preparatelor vor fi donate persoanelor cu situaţie precară. Sunt ajutaţi oameni din Ucraina, Turcia, România.