LANGOȘ ȘI MÂNCARE TRADIȚIONALĂ – SATUL ÎN CARE SOARELE RĂSARE DE 2 ORI (Rimetea)

0
1083

Salutare, dragilor! Vă urăm bun venit la un nou episod din Degustăm cu Denis! Astăzi, avem privilegiul de a fi în unul dintre cele mai pitorești sate din România, Rimetea, unde vom degusta delicioasele mâncăruri tradiționale.

Rimetea: O Istorioară

Până prin anul 1960, satului i se spunea Trascău, devenind ulterior Torocko. În ultimele două decenii a fost renumit în Rimetea, deși prietenii noștri germani îl cunosc sub denumirile de Eisenmarkt sau Eisenburg – nume ce fac referire la casele albe, specifice acestui sat transilvan de basm. Acest loc minunat a fost prima localitate rurală distinsă de Comunitatea Europeană cu titlul ”Europa Nostra” (1999) pentru eforturile sale în conservarea patrimoniului cultural și arhitectonic.

Mâncarea: O Experiență Unică

Pentru a ne potoli foamea, am ales restaurantul Szarvas, care a strâns nu mai puțin de 671 de review-uri și un rating impresionant de 4.4 stele. După o urcare pe munte, foamea ne-a lovit în plin, așa că am ales să degustăm o supă de tarhon, mici și o porție de mămăligă cu brânză, smântână și cârnați afumați. Un alt aspect delicios a fost vinul de casă, care a costat doar 4 lei. Supa de tarhon a fost o premieră pentru mine și m-a impresionat plăcut. Cu smântână, pui, orez și legume, a avut gustul confortant al mesei de acasă. Am apreciat și faptul că nu a necesitat condimentare suplimentară. Mămăliga a fost făcută cu lactate locale, fapt ce s-a simțit în gustul său deosebit, iar cârnatul afumat a fost delicios – unul dintre cei mai buni pe care i-am mâncat. Și ca să încheiem în frumusețe, nota a fost de doar 96 de lei.

Vă mulțumim mult că vă uitați la clipurile noastre și vă rugăm să abonați la canalul nostru YouTube, Degustăm cu Denis. Nu uitați să apăsați clopoțelul pentru notificări de notificări și să împărtășiți conținutul nostru cu prietenii. Îți va plăcea munca noastră!