LANGOȘ ȘI MÂNCARE TRADIȚIONALĂ•SATUL ÎN CARE SOARELE RĂSARE DE 2 ORI(Rimetea)

0
663

🍽 Hello dragilor și bine v-am găsit la un nou episod din Degustăm cu Denis! Astăzi suntem în unul dintre cele mai frumoase sate din România, Rimetea pentru a încerca mâncarea tradițională.

Rimetea
Până prin 1960, satului i se spunea Trascău, iar ulterior a bost botezat cu numele de Torocko. În ultimii douăzeci de ani a primit numele de Rimetea, deși germanii îl știu de Eisenmarkt sau Eisenburg – denumiri care fac referire la casele albe, specifice acestui sat transilvan de poveste. A fost prima localitate rurală distinsă de Comunitatea Europeană cu tiltul ”Europa Nostra” (1999) în scopul conservării patrimoniului cultural și arhitectonic.

Mâncarea
Noi am luat masa la restaurantul Szarvas, care din 671 de review-uri a strâns un rating de 4.4 stele. Fiind rupt de foame după o urcare pe munte am ales să mănânc o supă din tarhon, mici și o porție de mămăligă cu brânză, smântână și cârnați afumați. Partea faină e că la acest restaurant am găsit și vin de casă care a costat doar 4 lei. A fost pentru prima dată când am mâncat supă de tarhon și mi-a plăcut foarte mult. A fost dreasă cu smântână și mai conținea pui, orez și legume. Gustul a fost ca la mama acasă, iar ceea ce am apreciat a fost faptul că nu a trebuit să o mai condimentez. Mămăliga a fost făcută cu lactate locale și s-a simțit acest lucru, iar cârnatul afumat a fost superb, unul dintre cei mai buni pe care i-am mâncat. Iar pe final vă spun că nota a fost de 96 de lei.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră!

☎ TELEFON: +40 729 412 874

#Restaurant #traditional #romania #food #timisoara #travel #rimetea
#bucuresti #foodvlog #review #vlog #foodreview #langos #mamaliga
PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239