Festivalul Plăcintelor vă aşteaptă la Suceava în acest weekend

0
385

Dacă încă mai ţine vremea cu noi, vânăm evenimente de street food care de care mai inedite şi savuroase şi acum ne-au picat ochii peste Festivalul Plăcintelor de la Suceava. Acesta se desfăşoară în acest weekend, pe platoul Cetăţii de Scaun Suceava. Evenimentul se desfăşoară pe parcursul a 3 zile, începând de ieri.

Cei prezenţi acolo se vor bucura de placine cu brânză, urda, cu varză şi cartofi, cu ciuperci, carne şi spanac. Toate pregătite după reţete tradiţionale vechi. Sunt şi plăcinte dulci, cu mere şi dovleac sau brânză şi stafide. Va fi şi un concurs numit „Plăcinte ca-n Bucovina”, cu premii. Acest festival are rolul de a promova turismul gastronomic din regiune şi valorile tradiţionale româneşti. Turiştii pot degusta plăcinte tradiţionale şi să le cumpere pentru a le consuma ulterior, alături de alte produse vândute de meşteşugari locali.

Plăcintele pot fi preparate pe loc la cuptorul cu lemne pus la dispoziţie de către Restaurantul Ceaunul Răzeşului. Organizatorii acestui eveniment sunt Asociaţia Culturală Glas Bucovinean, alături de Primăria Suceava, cu sprijinul Restaurantului Ceaunul Razseului. În cadrul Festivalului Plăcintelor vor fi prezenţi o sumedenie de artişti îndrăgiţi şi ansamble folclorice. Vor fi şi ateliere cu reţete şi secrete de pregătire a celor mai bune plăcinte.

Veţi putea asculta muzica celor din grupul Dulce Glas Bucovinean, cu artişti că Adriana Crainiciuc, Ioana Stamate, Ionela Bodale, Narcis Cojocaru, Robert Străchinar, Veronica Patu, Roxan Rizea. Duminica se adună cei mai mulţi artişti, precum Fanfara Valea Sucevei din Fratatutii Noi, Grupul Dulce Grai Bucovinean din Costişa, Fanfara Tradiţională Stejărelul din Mihoveni. La ora 14:30 pe 6 noiembrie are loc şi marea prremiere a celei mai bune plăcinte.