Festivalul Scoicilor din Constanța are loc între 16-19 mai, cu Chef Cătălin Scărlătescu

0
1416

Iubitorii de fructe de mare din Constanța și nu numai sunt așteptați între 16 și 19 mai în Piața Ovidiu la Festivalul Scoicilor. Evenimentul a ajuns la ediția cu numărul 4 și îl are ca organizator pe Chef Cătălin Scărlătescu.

Festivalul a debutat astăzi, ține tot weekendul, iar chef Cătălin a pregătit noi rețete pe bază de scoici. Juratul emisiunii „Chefi la Cuțite” are de altfel un local numit „Burger și Scoici” axat pe preparate inedite pe bază de fructe de mare.

Chef Cătălin se declară de-al locului, crescând la mare și amintește că este al șaselea an când are loc festivalul, 2 ani fiind organizat în Balotesti, iar 4 în Constanța. Pe lista de bunătăți se vor afla tocănița de midii, scoicile sotate în vin alb sau sos de roșii picant. Acestea vor fi însoțite de pătrunjel și usturoi și veți mai putea încerca și supă de scoici, celebrele midii pane, caracatița la grătar, tempura și fructe de mare marinate.

Mii de oameni au participat la precedentele ediții și așteptările sunt ca și în 2019 să vina la fel de mulți gurmanzi și turiști.

Sursă foto