Festivalul Verzei din Parcul IOR ţine până duminică, inclusiv: sarmale, plăcintă, varză murată

0
1272

Pe lângă Festivalul Plăcintelor din Parcul IOR de acum 2 săptămâni, acum avem şi Festivalul Verzei 2022. Nu e vorba despre varză proaspătă, ci despre varză murată, că tot e sezonul. Festivalul Verzei are loc între 13 şi 16 octombrie în zona Biserica Maramureşeană din Parcul IOR.

Târgul de toamnă are intrare gratuită, iar vedeta târgului va fi varza, pregătită de gospodine în fel şi chip, după o sumedenie de reţete. O veţi găsi sub o sumedenie de forme, culori şi cu condimente pentru toate gusturile. Veţi găsi preparate inedite, dar şi tradiţionale, iar producătorii aduc sute de kilograme de varză de cumpărat. Ne-a fost promis un festin cu tone de varză, albă sau roşie, care va fi gătită în fel şi chip.

Includem aici ceaune cu mii de sarmale, tocăniţă, varză călită cu carne şi cârnaţi. Avem şi varză gătită în oale de lut, varză călită cu ciolan, varză cu costiţe, dar şi cu afumătură. Pentru rafinament avem raţă pe varză, varză a la Cluj, plăcinte cu varză, acre sau dulci, după gust. Sunt şi placine şi turte cu varză, după reţete clasice, servite alături de mămăligă, ardei iute, chimen, boia, sare, piper, dafin.

Sunt aşteptate şi recorduri: cel mai mare luscos ardelenesc, cel mai mare ceaun cu ciorba de varză şi carne de oaie. S-au încins grătare cu pastramă de oaie şi berbecuţ, tocană, toclete şi pastramă friptă-n jar.

Detalii aici.