Finala Sezonului 9 Chefi la Cuţite ne-a adus un câştigător surpriză; Iată ce preparate s-au gătit

0
1864
Chefi la Cuțite

Se pare că zvonurile propagate pe web în ultima lună au fost reale: Narcisa Birjaru este câştigătorul sezonului 9 al emisunii Chefi la Cuţite. În ultimele zile s-a vorbit numai despre finala show-ului, cu semifinale care au avut loc luni şi marţi şi au împuţinat serios numărul de participanţi.

I-am pierdut pe Riki, nu mai puţin de 3 concurenţi de la albaştri, inclusiv preferatul meu, Ştefan, dar şi pe Alex şi „lebăda” de la echipa lui Scărlătescu. În finală au ajuns doar 3 concurenţi, câte unul de la fiecare echipă: Narcisa de la echipa lui Cătălin Scarlatescu, Elena, tânăra de 22 de ani care a surprins la toate probele de foc (din echipa lui Sorin Bontea), dar şi Cătălin, băiatul serios şi tăcut, cu ochelari, din echipa lui Florin Dumitrescu. S-au gătit 3 feluri de mâncare în finală:

  • starter
  • main course
  • desert

Unii dintre cei mai mari chefi din România au jurizat preparatele (Antonio Pasarelli, Marian Cernat, Patrizia etc), iar fiecare concurent a gătit alături de alţi foşti concurenţi, dar nu neapărat cei din echipa sa. Cu toate acestea chimia a fost acolo şi am surprins să văd că toţi au tras în mod corect pentru cel cu care lucrau. Parcă finala a testat mai degrabă capacitatea de lider şi de şef al chefilor decât priceperea în bucătărie a concurentului.

La starter s-a servit:

  • ravioli cu carne de crab, coada de langustina sous vide, spumă de crab (farfuria 1- Cătălin)
  • în farfuria 2 a fost salată de crab, homar cu unt ars, piure de porumb şi chips de chorizo (Elena)
  • farfuria numărul 3 a inclus langustina, ton şi crevete, cu infuzie de soia, zeamă de citrice şi dressing de mango (Narcisa)

Main course-ul vă las să îl aflaţi din video:

Desertul a fost cel care a făcut ca de obicei diferenţa:

  • mouse de ciocolată cu jeleu de mango şi zmeură (Elena)
  • cremă de ciocolată, glase de ciocolată şi caramel, biscuite de cocos cu praline de ciocolată, piure de fructul pasiunii (Cătălin)
  • texturi de ciocolată, cu jeleu de mango cu rozmarin, caramel cu miso, bezea italienească şi coulis de zmeură şi fructe (Narcisa)

Până la urma Cătălin a pierdut pentru că nu a ştiut să îşi strunească echipa, iar Narcisa a câştigat avându-l pe Alex de partea sa, căruia i-a şi mulţumit la decernarea premiului în valoarea de 30.000 de euro (decernare făcută de Gina Pistol, revenită dupa concediu maternal). Elena a fost serios trasă în jos de peştele crud din farfurie. La final rămânem cu performanţa Narcisei, bucătar amator şi un nou sezon câştigat de Scărlătescu.

Momentul victoriei pentru Narcisa: