Fryday vs McDonald’s: Cine are cei mai buni cartofi prăjiți și burgeri?

0
319

Astăzi facem o comparație interesantă între două fast-food-uri populare: Fryday și McDonald’s. Am degustat de la ambele o porție de cartofi prăjiți, un hamburger și un cheeseburger.

Hamburgerul:

Ingredientele au fost aceleași la ambele fast-food-uri: chiflă, chiftea, castravete murat și muștar. Totuși, diferențele s-au simțit imediat. Chifteaua de la Fryday a fost mult mai fragedă și chiar avea gust autentic de vită, în timp ce la McDonald’s… nu prea. De asemenea, ketchup-ul de la Fryday a fost de calitate superioară. La capitolul preț, McDonald’s a avut avantajul, dar acest lucru era de așteptat, având în vedere calitatea superioară a ingredientelor de la Fryday.

Cheeseburgerul:

Ambele variante au inclus chiflă, chiftea, ketchup și cheddar. La Fryday, însă, am avut un sos de cheddar, care de fapt era un sos de brânzeturi și aducea mai mult cu un sos de paste quattro formaggi. Deși gustul a fost bun, nu se potrivea perfect cu restul ingredientelor. Pe de altă parte, la McDonald’s am avut o felie de cheddar, ceea ce a făcut cheeseburgerul mai clasic, deși chifteaua părea destul de artificială.

Cartofii prăjiți:

Cei de la Fryday au fost clar câștigători. Mai groși, se răcesc mai greu și sunt mult mai crocanți decât cei de la McDonald’s.

În concluzie, câștigătorul acestui battle este Fryday datorită calității materiei prime și gustului. Dacă ar înlocui sosul de cheddar cu o felie adevărată de cheddar, ar fi și mai bun.