Harta României făcută din plăcinte tradiţionale! Începe Festivalul Unirea în Bucate în Parcul IOR

0
631

Parcul IOR va fi gazda unui festival culinar în acest weekend, iar tematica este Mică Unire, pe care o sărbătorim pe 24 ianuarie. Evenimentul poartă numele de Unirea în Bucate şi are loc între 19 şi 24 ianuarie 2023. Se desfăşoară în zona Biserica de lemn Maramureşeană şi a început de joi, 19 ianuarie.

Va acoperi şi ziua de marţi, ziua de sărbătoare, 24 ianuarie. Veţi găsi acolo bucate tradiţionale româneşti, pregătite de bucătari iscusiţi din Bucovina şi Ardeal. Aceştia vor pregăti plăcinte tradiţional româneşti, mii de sarmale şi sute de kilograme de carne la grătar sau la ceaun. Nicolae Ciobanul, sosit din Alba Iulia va dezvălui cele mai bine păstrate secrete despre gătitul tradiţional şi vom avea ce învaţa.

Se lasă cu degustare de bunătăţi: sarmale, pomana porcului, friptură de porc la ceaun, cotlete la grătar. Clasica pastramă în bere la tigaie va fi prezentă, alături de pastramă friptă în jar, pe funduri de lemn sau la ceaun. Sunt şi cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau din oaie, cârnaţi la garniţă, cârnaţi cruzi sau afumaţi, tobă, pârjoale şi multe altele.

Nu vor lipsi plăcintele tradiţionale, dar vedetă e cu siguranţă harta României compusă numai din plăcinte. Pentru că încă e destul de frig, cei prezenţi se vor încălzi cu vin fiert, ţuica fiartă, iar cei mici au la dispoziţie clătite, cozonaci şi checuri, acadele, waffle, ciocolată şi prăjituri de casă. Târgul este organizat de Autentic Events, este deschis zilnic între orele 09:00 şi 22:00 până pe 24 ianuarie.