Heineken a lansat un roboţel autonom care ţine berea la rece şi te urmăreşte (Heineken BOT)

0
3529

Gadgetul zilei de azi nu vine de la vreun producător de telefoane, console de jocuri sau alte nebunii. Nu, vine de la Heineken şi se numeşte Heineken B.O.T., acronim de la Beer Outdoor Transporter. Practic e un mic roboţel autonom care te urmăreşte şi tine berea la rece.

Heineken BOT arată ca un mic tractor John Deere, mai ales judecând după culoare şi forma sa şi se comportă precum R2-D2 din Star Wars. Vine cu două roţi frontale şi 4 alte roţi care îi asigură stabilitatea. Are senzori care îl ajută să se orienteze, AI şi poate ţine la rece 12 cutii de bere. Din păcate acesta nu este un produs pentru mase, ci mai degrabă o ediţie limitată. Va trebui să concuraţi cu alţi iubitori ai brandului pentru a îl obţine pe micuţ. Pe 1 iulie Heineken va începe să accepte înscrierile celor care vor să câştige un B.O.T.

Înscrierile se fac aici şi puteţi câştiga roboţelul după o tragere la sorţi. Heineken e cam zgârcită cu detaliile despre acest dispozitiv, dar pare pregătit pentru terenuri dure, inclusiv iarba de la picnic. De văzut cum se descurcă şi în mediu mai umed, lângă o piscină de exemplu. În video vedem şi un mic ecran al bord, dar şi un difuzor, prin care BOT îşi salută posesorul. Încă o necunoscută: nu ştim câte unităţi vor fi produse. Nu m-ar mira să avem şi LiDAR la bord şi un sistem de orientare inspirat de cel de pe aspiratoarele robot.