Iată de ce nu are România restaurante cu stele Michelin, conform chef Alain Alexanian

0
2583

România a crescut mult la capitolul restaurante în ultimii ani, dar tot nu am reuşit să aducem o stea Michelin la noi în ţară. Azi avem şi o posibilă explicaţie, dată de chef Alain Alexanian, care a discutat cu Ştirile ProTV.

Chef Alain Alexanian a adus o stea Michelin restaurantului la care lucrează şi ţine master class-uri culinare. Aceste declaraţii au venit în cadrul Salonului de Gastronomie din Capitală, unde au avut loc demonstraţii culinare folosind produse locale. În 20 de minute chef Christophe Geoffrey a realizat un preparat care ar merita 3 stele Michelin, conform celor participanţi.

La bază rezultatul e un soi de pui cu ciuperci, cu ingrediente ca pui, hribi, leurdă, lapte şi unt. Revenind la întrebarea care defineşte acest articol, „De ce nu avem stele Michelin în România?”, răspunsul simplu e că nu avem o bucătărie evoluată, conform lui chef Alain.

Stelele şi marea bucătărie se bazează pe bucătăria tradiţională, dar evoluată. Lipsa de organizare şi de participare la mari concursuri internaţionale e încă un motiv pentru lipsa de stele Michelin. Dacă bucătăriile ajung de standardul stelelor Michelin, atunci va veni şi certificarea aferentă, dar trebuie şi o implicare a Guvernului României.

Guvernul ar trebui să organizeze un mare concurs unde să fie selectaţi cei mai buni bucătari români. Trebuie lucrat şi la ingrediente şi chef-ul recomandă o abordare simplă, pe bază de fructe şi legume.

Sursa foto