Iubitorii de cafea sunt aşteptaţi la Bucharest Coffee Festival în acest weekend, în centrul Bucureştiului

0
785

Iubitorii de cafea, de licoarea magică pe care o folosesc pentru a primi energia şi inspiraţia dimineaţa sunt aşteptaţi la Bucharest Coffee Festival între 27 şi 29 mai 2022. Evenimentul are loc în Centrul Vechi al Capitalei, e cu intrare gratuită şi ţine de la ora 10:00 la 19:00 în fiecare zi (duminică doar până la 18:00). Avem detalii mai jos.

Acest eveniment se desfăşoară pe Str. Lipscani nr. 84-90, la Hanul Gabroveni (Centrul Cultural Arcub). Este destinat iubitorilor de cafea şi va reuni cei mai mari producători şi importatori naţionali şi internaţionali de cafea. La standuri veţi găsi peste 20 de procesatori şi prăjitori de cafea, dar şi expozanţi cu cele mai noi espressoare, accesorii, îndulcitori, dulciuri de consumat alături de cafea şi râşniţe.

Veţi putea şi degusta şi cumpăra cafeaua preferată. Festivalul va ţine în prim plan principalele tipuri de cafea în funcţie de varietatea plantei cultivate (arabica) şi va promova cafeaua de calitate şi de specialitate. Publicul va putea alege între tipurile de cafea cu mai multe tipuri de preparare: espresso, cafea la filtru sau la ibric, proaspăt prăjită. Pe lângă publicul consumator, festivalul e adresat şi profesioniştilor din domeniu precum baristas, dar şi business-urilor din HoReCa: prăjitorii, cafenele, coffee shop-uri şi altele de genul.

Veţi asista la demonstraţii de preparare a unui cold brew, de imprimare a modelelor în spumă, de mixologie şi veţi vedea combinaţii de cafea cu băuturi alcoolice, plus latte art. În cadrul festivalului au loc campionatele naţionale de Latte Art (15 concurenţi), Coffee în Good Spirits (5 concurenţi) şi Cup Tasting (25 concurenţi), pentru profesioniştii din industrie.