De Ziua Internaţională a Burgerilor aflăm că românii au cumpărat 6.1 milioane de burgeri în ultimul an

0
552

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar pe 27 mai sărbătorim Ziua Internaţională a Burgerilor, prilej să aflăm ce relaţie au românii cu acest preparat specific american. Burgerii se află printre cele mai comandate produse de către români, inclusiv în perioada sărbătorilor, în mod inedit. Cifrele de mai jos vin de la Glovo.

Aflaţi că romanii au comandat peste 6000 de burgeri în perioada Crăciunului şi peste 8000 de burgeri în perioada Paştelui. 15% dintre burgerii comandaţi în perioada analizată au fost vegetarieni sau vegani, semn că acele chiftele de năut şi mazăre au început să prindă la public. În total românii au cumpărat peste 6.1 milioane de burgeri în perioadă mai 2021 – mai 2022. Aflăm şi că 9% dintre comenzi sunt plasate între orele 23:00 şi 02:00, iar vinerea este ziua când se comandă cei mai mulţi burgeri.

Toate aceste date ne-au fost furnizate de către Glovo, companie de livrări de mâncare (şi nu numai), care s-a făcut mai mare în ultimul an odată cu preluarea Foodpanda. Iată şi un top 3 al burgerilor comandaţi:

  • cheeseburger
  • fried chicken burger
  • spicy burger

Şi avem şi un top 5 al oraşelor după consumul de burgeri:

  • Bucureşti
  • Constanţa
  • Timişoara
  • Cluj-Napoca
  • Craiova

Doar în Bucureşti au fost 2.5 milioane de burgeri comandaţi în ultimul an. Cea mai scumpă comandă din cele analizate de Glovo a fost de 1380 de lei de la Uncle John (36 burgeri de pui, cartofi prăjiţi, sos de maioneză). S-a întâmplat în Bucureşti în decembrie, probabil pentru un party de firmă. Analiza comportamentului utilizatorilor Glovo arată că localurile cele mai apreciate pentru burgeri au fost Vivo, Uncle John, Fryday, City Grill Delivery, Mistero by Burger Peter, Springtime, Submarine Burger, Marty Delivery, South Burger şi Big Belly.

Azi fiind Ziua Burgerilor, o să găsiţi 30% discount pentru o varietate de burgeri pe Glovo, iar abonaţii Glovo Prime au chiar 50% discount.