Kaufland continuă să sprijine persoanele cu dizabilități prin integrarea profesională a acestora și lansează un parteneriat cu .lumen, creatorul ochelarilor pentru nevăzători

0
344
Kaufland
Kaufland continuă să sprijine persoanele cu dizabilități prin integrarea profesională a acestora și lansează un parteneriat cu .lumen, creatorul ochelarilor pentru nevăzători

Kaufland România se alătură pentru al doilea an consecutiv inițiativei lansate de Camera de Comert a Diversității din România. Astfel, continuă acțiunile realizate pentru integrarea profesională și socială a persoanelor cu dizabilități. Kauflan a anunțat astfel un parteneriat cu .lumen, un start-up românesc care propune soluții de ultimă generație pentru a îmbunătăți viața persoanelor cu deficiențe de vedere. Detalii avem mai jos.

Parteneriatul cu .lumen vine în contextul programului A.C.C.E.S (Angajare de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale). Acesta se derulează încă din 2019 și își propune să transforme mediul Kaufland într-unul accesibil atât pentru angajați, cât și pentru clienți. Ochelarii .lumen reprezintă o tehnologie asistivă pentru persoanele cu dizabilități vizuale.

Scopul acestor ochelari este de a oferi mai multă mobilitate persoanelor cu dizabilități vizuale în viața de zi cu zi. Ei integrează tehnologii care permit reproducerea principalelor caracteristici ale unui câine-ghid, folosind elemente precum inteligența artificială și robotică.

Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România, a declarat:

Parteneriatul cu .lumen a venit natural, din dorința de a o ajuta pe Delia, colega noastră din departamentul de Recrutare și persoană nevăzătoare, să aibă o viață independentă. În același timp ne dorim să transformăm magazinele Kaufland în spații accesibile persoanelor cu deficiențe de vedere. De aceea, ne-am bucurat să aflăm că o echipă de români lucrează la dezvoltarea acestui produs inovator și încă de la prima discuție am realizat că avem foarte multe lucruri în comun cu  echipa .lumen – în special dorința de a facilita accesul persoanelor cu dizabilități la o viață socială mai bună.  Credem că o astfel de colaborare ar putea schimba felul în care ne raportăm la dizabilități și la accesul pe piața muncii a persoanelor nevăzătoare.”

Kaufland susține că implicarea în comunitate a reprezentat întotdeauna o componentă esențială de acțiune. Colaborarea cu .lumen este o decizie importantă pentru continuarea dezvoltării și perfecționării acestei soluții asistive pentru nevăzători, astfel încât aceștia să se poată bucura de mai multă independență și de o mai bună integrare pe piața muncii.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

În contextul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități și în semn de solidaritate pentru acestea, Kaufland răspunde pentru al doilea an consecutiv la inițiativa lansată de către Camera de Comerț a Diversității din România.

Astfel, Sediul Central Kaufland din București va fi iluminat în culoarea violet în cursul zilelor de 2 și 3 decembrie, începând cu ora 18:00. Prin această inițiativă, compania dorește să le transmită persoanelor cu dizabilități toată susținerea și faptul că echipa Kaufland este deschisă tuturor celor își doresc un loc de muncă unde fiecare abilitate este apreciată și dezvoltată.

În plus, pentru a marca această zi, Kaufland România s-a alăturat, în calitate de partener, evenimentului „Un 3 decembrie ALTFEL”, dedicat persoanelor cu dizabilități și organizat de Asociația Open Your Heart.

Accessibility Hackathon

Tot în acest an a fost organizat și Accessibility Hackathon, cel mai amplu eveniment social dedicat persoanelor cu dizabilități din România. Soluția câștigătoare în cadrul hackathonului este aplicația mobilă Vocalio. Aceasta a fost creată cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vorbire şi de auz, ajutându-le astfel să comunice mai uşor cu cei din jur.

Kaufland este unul dintre cei mai mari angajatori ai României care a primit, 6 ani la rând, certificarea Top Employer oferită de Top Employers Institute din Olanda și doi ani consecutiv titlul de “Cel mai bun angajator” din categoria retail alimentar, în urma evaluărilor acordate de utilizatorii platformei UndeLucrăm.ro, în 2020 și 2021.

Peste 15.000 de oameni lucrează în cele 147 de magazine din toată țara, sediile centrale și depozite. Până în prezent, peste 350 de persoane cu dizabilități s-au alăturat echipei și se bucură în acest moment de o viață socială mai bună, de sprijinul colegilor și de posibilitatea de a-și pune abilitățile în practică.

Toți cei care își doresc un loc de muncă pot suna la numărul de telefon 021 9132 sau pot aplica pe cariere.kaufland.ro.