LIDL extinde programul „Cultivat în România, specific românesc”, cu noi legume locale

0
1789

LIDL a pornit un program cu scop de revitalizare a soiurilor româneşti de legume, sub numele de „Cultivat în România, specific românesc”. Iniţiativa se desfăşoară de ceva vreme şi acum este extinsă, încât să includă noi soiuri şi specialităţi de legume. Avem detalii mai jos.

Lanţul de supermarketuri a adăugat în ofertă şi ardeiul gras ARUM şi ardeiul iute Jovial. Anul trecut vedetele programului au fost roşia Buzău 1600 şi ceapa roşie de Buzău. Toate cele 4 soiuri sunt revitalizate mulţumită programului „Cultivat în România, specific românesc”. Le găsiţi pe toate pe rafturile LIDL, iar acest program este desfăşurat împreună cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Legumicolă din Buzău.

A implicat investiţii în agricultură şi susţinerea producătorilor romani. Se oferă gratuit consultanţă de specialitate, sesiuni de audit şi ajutor pentru problemele tehnice. Există şi un alt avantaj al acestui program şi anume faptul că se garantează calitatea şi soiul original al acestor legume. Vedeţi şi în infograficele din articol cum trebuie să arate ardeiul sau roşia ideală.

E vorba despre greutatea medie, perioada de vegetaţie, culoarea ideală, vitaminele conţinute şi formă. Roşia Buzău 1600 şi ardeiul gras ARUM, dar şi ardeiul iute Jovial sunt în magazinele LIDL din toată ţara. La final de august o să ajungă şi ceapă roşie de Buzău în ofertă. Toate aceste soiuri de legume au fost create la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Legumicola Buzău.

Printre avantajele roşiei de Buzău spre exemplu se numără raportul echilibrat de glucide şi Vitamina C, dar şi cantităţile mari de licopen şi carotinizi, care au un aport pozitiv pentru sănătate. Ardeiul iute Cayenne Jovial are concentraţie mare de capsaicină, care reduce durerea.