Canada a creat prima bere cu cannabis… dar nu are alcool

0
1559

De abia s-a anunţat legalizarea consumului de cannabis în Canada şi deja au început experimentele cu preparate inedite pe baza acestui ingredient. Spre exemplu canadienii au creat o bere cu cannabis, care te poate ameţi serios, dar în mod inedit nu are alcool.

Oamenii de ştiinţă de la un laborator din Ontario au realizat prima bere cu cannabis din lume. Ştim cu toţii că există acele sucuri şi limonade cu cannabis, dar concentraţia e sub 1% deseori şi nu simţi nimic. Berea canadiană merge pe ruta bio-eco, ba chiar sănătoasă, neavând gluten sau alcool. Va afecta totuşi băutorul în mod similar cu o unitate de alcool.

Majoritatea berilor cu cannabis de pe piaţa sunt realizate din orz, infuzat cu ulei de marijuana. În cazul berii canadiene, întregul proces de fermentaţie şi producţie se bazează strict pe „ganja”. Marea problemă cu acest produs este gustul, iniţial comparat cu „broccoli putred”. Totuşi cu ajutorul unor chimişti pricepuţi berea a scăpat de acel gust şi a ajuns şi fără alcool, gluten, dar cu posibilitatea de a te face high.

Efectul se simte foarte rapid, mai rapid decât la marijuana consumabilă sub formă de „edibles”. Berea conţine aproximativ 6.5 mg de THC, principalul ingredient psihoactiv din cannabis, asta per halbă. Creatorii acestui soi de bere afirmă că produsul lor este mai sigur decât alcoolul, dar tot nu trebuie făcut abuz sau condus maşina după consumul său.

Canada va legaliza marijuana pe 17 octombrie, creând o industrie de milioane de dolari în jurul său.