Liliac a investit 3.4 milioane de euro în extinderea cramei de la Batoș

0
299

Crama Liliac se extinde şi a anunţat investiţii de 3.4 milioane de euro pentru extinderea cramei de la Batoș, judeţul Mureş. E vorba în special despre extindere spaţiului de producţie. Ce noutăţi ne aduce crama aflaţi mai jos.

Crama Liliac are acum o suprafaţă de 1500 de metri pătraţi, iar capacitatea cramei a crescut cu aproximativ 33%. Liliac se defineşte astfel: păstrează spiritul transilvănean tânăr prin vinurile sale. Jumătate din investiţia citată mai sus a venit din fonduri europene şi s-au adăugat 400 de metri pătraţi la spaţiul deja existent.

Extinderea cramei de la Batoș a crescut capacitatea de producţie de la 450.000 de sticle la 600.000, adăugând liniei de producţie şi alte funcţii. Acum producţia, îmbutelierea, etichetarea şi depozitarea produselor se fac într-un singur loc.

Odată cu creşterea cramei, Liliac se aşteaptă la o crstere de 20% a vânzărilor în anul următor. Asta înseamnă 550.000 de sticle vândute. Investiţia aduce şi posibilitatea de a acomoda noi sortimente de vin premium, butoaie de 2000 de litri pentru fermentare, modernizarea laboratorului, o nouă sală de baric pentru butoaie de stejar, dar şi sistem nou de încălzire şi răcire.