Mâncarea de spital din Japonia e demnă de Master Chef; Iată ce a primit o femeie după ce a născut

0
2698

În general când vrei să critici maxim mâncarea cuiva îi spui că „are gust de spital”. În Japonia totuşi această afirmaţie ar putea avea rol de compliment, mai ales judecând după fotografiile de mai jos. Acestea au fost postate pe Imgur de către utilizatoarea Hahahah1111111, care a născut la un spital din Japonia şi a petrecut câteva zile acolo, savurând preparate ca la un restaurant de top.

Se pare că alimentele văzute aici nu sunt o excepţie. Japonezii pun mare accent pe dietă, iar în general preparatele japoneze sunt proaspete şi sănătoase. Regula se aplică şi în spitale. În loc să primească un orez cu piept de pui sau sandwichuri, pacienţii au parte de mese cu peşte, legume din belşug şi supă miso. În imaginea de mai jos vedeţi omuraisu, salată de macaroane, inele de caracatiţă, fructe şi ceai verde.

Omuraisu este o omletă japoneză pe pat de orez, cu o aromă bogată. În alte imagini am văzut salată de fructe, creveţi, legume proaspete, salată de alge, evident orez şi file de peşte proaspăt. Ultima cină, cea de sărbătorire a plecării din spital a fost un festin pentru pacientă. Aceasta a mâncat supă de porumb, friptură de vită, piure, kabocha, rădăcină de lotus cu sos, brânză Camembert cu stafide, salată, orez, tiramisu, suc de portocale şi ceai verde.

Până şi prezentarea mâncării, „platingul” dacă vreţi arată OK. La spitalul la care domnişoara sau doamna a fost internată pacienţii aveau voie şi să ceară să li se pregătească mâncarea preferată odată pe săptămână. Un nutriţionist supraveghea îndeaproape toate alegerile. Zic că se mănâncă mai bine în acel spital din Japonia decât la multe restaurante de la noi…