Mâncarea preferată a Prinţesei Diana era un borş de sfeclă din Ucraina; Iată reţeta sa

0
419

Una dintre figurile emblematice ale Casei Regale din Marea Britanie, Prinţesa Diana a lăsat în urmă numeroase scrisori. Avea o corespondenţă bogată, care lăsa să se întrevadă şi preferinţele sale culinare. Una ar putea să vă surprindă: mâncarea preferată a prinţesei era un borş din Ucraina.

Am fi crezut că având la dispoziţie toate bucătăria globală şi bucătari cu mult talent, Diana se va orienta spre ceva mai gourmet sau exotic. Totuşi, scrisorile recent descoperite ale prinţesei lasă să se înţeleagă o pasiune pentru “supă acră de sfeclă roşie. Descoperirea s-a făcut după ce o fundaţie caritabilă din Africa de Sud a trimis scrisori către celebrităţi, întrebându-le care sunt mâncărurile lor preferate. Asta se întâmpla în 1981, iar Diana a răspuns cu acel borş ucrainian.

Princess Diana

Figura regală aprecia acest fel de mâncare şi îi plăcea să includă sfeclă, iaurt, ceapă, gustul clasic de supă de pui, lapte, smântână, sare şi piper. Există şi variante ale acestei supe care se fac cu carne de vită în loc de pui, dar şi variante vegetariene. Culoarea roşiatică a preparatului este dată de sfeclă, iar în pregătirea sa e folosit uneori şi oţet din vin roşu pentru extra aciditate şi echilibrarea aromei.

Dacă e folosită supă de pui ca bază, e recomandat să fie folosit sucul de lămâie. Cât despre folosirea şi de iaurt şi de smântână, mai bine alegeţi una dintre cele două. Din păcate nu ştim şi ce preparate preferă Regina Elisabeta a II-a, aceasta refuzând să răspundă acelei scrisori. Rețeta borșului de sfeclă o găsiți aici.