McDonald’s lansează hamburgerul vegan McVegan, disponibil în Europa

1
2405

În încercarea de a îşi curăţa imaginea după procesul cu Jamie Oliver, McDonald’s a lansat un burger vegan interesant în această săptămână. E cunoscut drept McVegan şi a debutat în Europa, găsindu-se în restaurantele din Suedia şi Finlanda pentru început.

Burgerul este bazat pe produse din soia şi ar trebui să atragă noi clienţi din zona millennials. Totul vine după o perioadă de câteva săptămâni de teste, în care publicul a apreciat noul produs. „Carnea” folosită aici a fost realizată de către Anamma, un producător suedez de alimente, deţinut de gigantul norvegian Orkla. Testele s-au realizat într-un orăşel din Finlanda, iar burgerul vegan va fi în restaurante de pe 28 decembrie.

Diverse reţete au fost încercate până s-a ajuns la textura şi gustul care au consacrat burgerul de Mac. Pe lângă „carnea” din soia, acest burger vine cu roşie, ceapă, murături, salată, muştar şi ketchup, dar fără brânză cheddar. Meniul McDonald’s nu e chiar prietenos cu veganii, având în vedere că până în 1990 nici cartofii nu erau vegetarieni, fiind prăjiţi în grăsime animală.

Trebuie spus că au fost încercate 100 de reţete până la McVegan-ul ideal. Un meniu McVegan costă 5 euro în Suedia, în grafic cu restul meniurilor de la Mc. Îl aşteptăm şi la noi, deşi românii nu sunt prea vegetarieni din fire.