Târgul de Crăciun al gospodăriilor de produse montane debutează la Ghimeş-Făget

0
1654

Cei care vor să simtă aroma aerului montan în aceste zile, dar şi senzaţia unică a târgurilor de Crăciun rurale, pot vizita Târgul de Crăciun al Gospodăriilor de Produse Montane, care are loc la Ghimeş-Făget. Evenimentul este organizat pe 16 şi 17 decembrie, iar aceasta este prima ediţie de gen.

Grupul de Acţiune Locală Valea Muntelui şi Primăria Ghimeş-Făget sunt în spatele acestui proiect, cu aportul firmei locale Degustarium. Evenimenul are loc pe stadionul comunei şi va debuta cu un seminar pe 16 decembrie, pe tema „Autorizarea şi comercializarea produselor locale”. Târgul se deschide la prânz în prima zi cu o expoziţie cu degustare de produse şi mâncăruri tradiţionale de la magazinul Degustarium.

Va fi organizat şi un foc de tabără, lângă care se vor auzi colinde, în vreme ce se vor gusta plăcinte şi vin fiert. Există şi un concurs de împodobire brazi cu ornamente confecţionate manual, dar şi o sesiune de pregătire a mâncărurilor specifice locale: gulaş, sărmăluţe, purcel la rotisor. Pe 17 decembrie va avea loc licitaţia pentru brazii de Crăciun, unde toţi participanţii sunt invitaţi să cumpere câte un brad.

Sumele strânse la licitaţie sunt acordate celor care împodobesc bradul de Crăciun. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu zona, comună Ghimeş-Făget se afla în judeţul Bacău şi include satele Bolovăniş, Făget, Fagetu de Sus, Ghimeş, Răchitiş şi Tărhăuşi.