Miele a lansat camera care recunoaşte mâncarea şi aduce AI-ul în bucătărie, pe noi cuptoare

3
794

Show-ul IFA 2020 de la Berlin nu a fost doar despre telefoane pliabile şi televizoare 8K, ci şi despre electrocasnice şi AI-ul adus în bucătărie. Miele a lansat în Berlin o cameră video HD, care identifică mâncarea din cuptor şi gestionează singură procesul de coacere. Avem şi un asistent virtual care vă ghidează pas cu pas pentru a crea friptura perfectă. Mai multe detalii avem mai jos.

În 2019 Miele a prezentat prima cameră amplasată în interiorul unui cuptor, care transmitea imagini în timp real cu preparatele. Astfel, utilizatorii puteau identifica parametri de temperatură şi să îi modifice, de pe telefonul mobil. În 2020 apare o nouă cameră, de această dată cu AI. Foloseşte “recunoaşterea facială”, dar o regândeşte pentru mâncare. Funcţia Smart Food ID poate identifica fiecare ingredient pe care îl introduci în cuptor. Se regăseşte pe Generaţia 7000 a cuptoarelor Miele.

Poate să identifice cartofi wedges, legume pregătite mediteranean, dar şi brioşe şi fripturi. Utilizatorul trebuie doar să confirme pe display-ul cuptorului că preparatul afişat este cel corect. Apoi va porni programul adecvat acelui preparat. Cu softul actual camera poate recunoaşte până la 20 de tipuri de mâncare, dar lista se va actualiza ulterior.

Aflaţi şi că pasionaţii de pizza se pot răsfăţa tot cu AI-ul. Ei trebuie doar să selecteze doar dacă pizza introdusă în cuptor este congelată sau proaspătă, iar apoi funcţia “Smart Browning Control” va folosi aceeaşi cameră HD pentru a determina momentul în care preparatul este copt şi va opri cuptorul. Avem şi funcţia “TasteControl”, care previne uscarea mâncării prin întredeschiderea uşii cuptorului la final de proces. Astfel temperatura scade cu până la 100 de grade în 5 minute. Apoi uşa este închisă automat, iar preparatul este ţinut cald.

“Smart Food ID” şi “Smart Browning Control” vor sosi în curând printr-un update de la distanţă şi vor fi compatibile cu modelele achiziţionate anul trecut.

Miele a creat şi un upgrade pentru asistentul virtual “CookAsist”, care face parte tot din aplicaţia generală Miele Smart Home. Poate ghida utilizatorii pas cu pas, cu fotografii pe parcursul procesului de preparare. Puteţi urmări curba de încălzire a plitei cu inducţie şi veţi primi o notificare pe telefon când se atinge temperatura ideală.

Odată cu această ediţie IFA, Miele a prezentat şi nouă generaţie a aplicaţiei [email protected], redenumită Miele Smart Home App. Aceasta devine un ecosistem şi se poate folosi pentru a controla toate electrocasnicele Miele WiFi Enabled. Devine şi asistent sau valet personal.