Mircea Groza aduce glorie gastronomiei românești cu cartea sa premiată la Gourmand World Cookbook

0
293

Mircea Groza, un autor român cu talent culinar, a obținut o recunoaștere internațională de invidiat: volumul său, Zămuri, supe, zupe și năcreli, a fost desemnat drept cea mai bună carte de bucate din Europa de Est. Acest triumf s-a petrecut la prestigioasele premii Gourmand World Cookbook, echivalentul Oscarurilor în lumea gastronomiei.

Această carte de bucate, ce combină povești gastronomice captivante cu rețete originale, a fost remarcata la „Saudi Feast Food Festival” din Riad. Groza a intrat în competiție cu autori de seamă din Bulgaria, Polonia și Ungaria, demonstrându-și astfel măiestria în arta culinară.

Mircea Groza aduce glorie gastronomiei românești cu cartea sa premiată la Gourmand World Cookbook

Premiile Gourmand World Cookbook, organizate anual, reprezintă o platformă internațională ce omagiază cele mai remarcabile realizări în domeniul gastronomic. Ediția din 2023 a avut loc în Riad, unde s-au premiat cărți de bucate publicate între 15 noiembrie 2022 și 15 noiembrie 2023. Diverse categorii au fost celebrate, de la bucătărie internațională până la gastrodiplomație.

Fondatorul premiilor, Edouard Cointreau, un nume legendar în lumea băuturilor, a creat acest eveniment în 1995. Premiile Gourmand sunt considerate a fi un punct de referință global în cultura gastronomică, acordând distincții pentru lucrări culinare atât tipărite, cât și digitale, inclusiv emisiuni de televiziune.

Mircea Groza, prin această realizare, nu doar că își consolidează statutul în lumea gastronomiei, dar și plasează cultura culinară românească pe harta mondială. O dovadă clară a faptului că gastronomia românească are multe de oferit pe scena internațională. Un material interesant despre autor puteți citi aici, iar cartea o puteți comanda de pe Cărturești.