Cine sunt cei 4 chefi noi de la Chefi la Cuţite?

0
391

Cu câteva zile în urmă au fost dezvăluiţi cei 4 chefi care vor servi ca juraţi pentru celebra emisiune culinară Chefi la Cuţite, de pe Antena 1. Cei 3 chefi celebri au plecat in octombrie. Pentru necunoscători nu sunt nume familiare, dar de doi dinre ei siguri aţi auzit. Poate şi pentru că au mai fost invitaţi inclusiv în cadrul emisiunii.

Începând din sezonul următor al emisiunii, la masa juraţilor se vor afla Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu și Chef Orlando Zaharia.

Chef Richard Abou Zaki găteşte de la vârsta de 8 ani. El provine din Piatra Neamţ şi a început cariera ca chef de pârtie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul cu 3 stele Michelin din Anglia. Apoi a lucat în Italia, la Modena, ca sous-chef alături de faimosul Massimo Bottura la Osteria Francescana. Acela este un restaurant cu 3 stele Michelin, clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume şi asta de 2 ori.

După 3 ani petrecuţi acolo şi-a deschis propriul restaurant, Retroscena, care a primit o stea Michelin la doar 8 luni după inaugurare.

Chef Stefan Popescu şi-a a descoperit pasiunea pentru gătit la o vârstă destul de înaintată. A fost o perioadă Executive Chef la două hoteluri mari din Capitala şi a urmat cursurile 3 Stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franţa, „Exclusive Pastry Program”, îndrumat de Jerome Langillier, World Champion Pastry Chef 2009.

A lucrat pro bono la restaurantul Belcanto din Portugalia, deţinut de Chef Jose Avilez, cel mai apreciat chef din Portugalia. Acum oferă consultanta pentru deschiderea de restaurante şi este formator în cadrul şcolii de bucătari HORECA School.

Chef Alexandru Sautner îşi începea aventura în Horeca în anul 1991, în Germania. În 1998 deschidea primul său restaurant, în vreme ce în 2003 apărea al doilea, iar în 2005 al treilea. În 2013 se întorcea în ţară şi inaugura Caelia, restaurant aflat pe plajă din Mamaia. În 2015 a deschis prima gelaterie artizanala din Bucureşti, Cremeria Emilia, devenită ulterior Gioelia şi având acum 14 locaţii.

În 2020 lansa restaurantul cu bucătărie mediteraneană Oliveto, pe care îl administrează.

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din România. Este născut în 1979 şi a urmat cursurile Liceului Economic Viilor din Capitală. A fost Executive Chef la restaurantul Noblesse, cu specific franţuzesc, dar a lucrat şi la restaurantul Iconic din Capitală. Acum este Executive Chef la Pagaia şi Q’s Inn, cu 6 locaţii şi o hală de producţie. Nu este fan al deşerturilor, dar e pasionat de rădacinoase şi de gătit peşte.