Pepsi a lansat o băutură care te relaxează şi te ajută să dormi: Driftwell

1
1426

În vreme ce Coca-Cola vrea să cucerească piaţa băuturilor cu cofeină şi cu rol de energizant, Pepsi abordează o latură mai… relaxantă. Gigantul american a anunţat o nouă băutură, care te relaxează şi te ajută să adormi. Se numeşte Driftwell şi conţine ingredientele găsite şi în frunzele de ceai.

Această băutură combate stresul şi calmează nervii suficient încât să fii relaxat şi să aţipeşti. Conţine L-teanina, un aminoacid, care se găseşte în frunzele de ceai şi e bine văzut printre cei care duc o viaţă sănătoasă. Pentru început băutura se vinde doar la cutie mică şi se vinde doar online în 2020. Din 2021 o vom vedea şi în magazinele fizice. Pepsi ştie că trăim în vremuri în care anxietatea e la cote uriaşe şi vrea să o combată. În plus e acel trend al băuturilor cu vitamine care tot sporesc în popularitate.

Lumea caută tot mai des băuturi vitaminizate, cu electroliţi, cu magneziu, ceai kombucha, shake-uri probiotice şi alte nebunii. De altfel Pepsi a cumpărat producătorul de băuturi kombucha KeVita în 2016 şi firma de băuturi energizante naturale Health Warrior în 2018. Driftwell are o aromă de lavandă şi mure, inspirând un aer de „spa”. Are şi 10% din doza zilnică necesară de magneziu.

PepsiCo a înregistrat o scădere a volumului de băuturi cu 1% pe an în America de Nord în ultimii ani. Nu e neapărat vina lor sau a rivalilor, cât a faptului că lumea a început să o lase mai moale cu băuturile carbogazoase.