Pizza Fest a debutat în Galaţi: cea mai mare competiţie de pizza din Europa de Est

1
1004

Cel mai nou festival culinar al momentului este cu siguranţă Pizza Fest din Galaţi. Aceasta este cea mai mare competiţie de pizza din Europa de Est şi se desfăşoară între 7 şi 9 iunie.

Vorbim despre un concept 100% gălăţean, care se desfăşoară în Grădina Publică, între orele 11:00 şi 23:00. Ia forma unui concurs culinar, unde sunt aşteptaţi cei mai pricepuţi pizzaiolo. Acesta este al treilea eveniment culinar care ajunge la Galaţi în 2019, semn că oraşul începe să conteze pe harta fenomenelor street food.

Pizza Fest include degustări, dar şi un concurs est-european. Cei pasionaţi de pizza şi nu numai pot să îşi pregătească propria versiune a celebrului preparat italian. Se lasă şi cu demonstraţii de la pizzaiolo respectaţi, plus muzică, dans şi multe alte bunătăţi precum cannoli, gelato şi profiterol. În 2019 se pune accent pe pizza maturată, cu ingrediente alese, gourmet.

Mozzarella şi sosul de roşii sunt aduse direct din Italia. Juriul concursului este unul experimentat, şcolit în Italia sau provenit de acolo şi va alege cea mai bună pizza la finalul celor 3 zile. În acelaşi timp cu acest eveniment are loc în galaţi şi festivalul „Folk la Dunăre”, unde vor cânta Mircea Vintilă, trupa Fără Zahăr, Laurenţiu Cazan, Daniel Iancu şi Cristi Corcioveanu.

Totul se petrece de asemenea în Grădina Publică şi se va încheia cu un concert special susţinut de soliştii de Revistă ai Teatrului.