Pizza mai mică în Marea Britanie şi cu toppinguri mai puţine printr-o lege anti obezitate

0
1075

Marea Britanie continuă să lupte împotriva obezităţii şi o face nu doar prin taxa pe zahăr din sucuri şi dulciuri, ci şi printr-o măsură destinată producătorilor de pizza. Guvernul din UK plănuieşte să pună în aplicare o lege care le solicită producătorilor de pizza să pună o limită pe caloriile preparatelor lor.

Plăcintele, semipreparatele şi sandvişurile vor fi de asemenea reglementate caloric. Noua măsură indică faptul că o pizza nu ar trebui să aibă mai mult de 928 de calorii, cu mult mai puţin decât variantele vândute de restaurante şi pizzerii. O plăcintă nu ar trebui să aibă mai mult de 695 de calorii. Asocatia PHE (Public Health England) afirmă că e nevoie de măsuri drastice pentru a combate epidemia de obezitate din Marea Britanie.

Mii de alimente şi preparate consumate cu regularitate sunt vizate de aceste măsuri, inclusiv sosuri de gătit, supe, burgeri şi mezeluri. Cifrele arată alarmant, iar obezitatea în rândul celor mici a crescut cu peste 30% în ultimul deceniu. Autorităţile au avut întâlniri cu cei de la Domino’s Pizza, Deliveroo, Just Eat, McDonald’s şi KFC pentru a discuta limitele de calorii. Măsurile vor fi anunţate în primăvara lui 2019, după o consultare cu industria alimentară.

Scopul este de a reduce numărul de calorii în alimentele consumate zilnic cu 20%. Pizza va avea mai puţină carne, mai puţină brânză, un diametru mai mic şi mai puţine toppinguri. E o problemă şi cu variantele cele mai ieftine şi standard de pizza, cele margherita şi pepperoni, care pe viitor ar putea fi înlocuite cu alternative mai sănătoase. Ca să vă faceţi o idee despre pizza, o variantă clasică Domino’s Pepperoni Passion are 1212 calorii, iar o Goodfella’s Deep Pan Pepperoni Pizza are 1028 de calorii. Clasica de la Pizza Hut are 1050 de calorii.

Sursa foto