Festivalul Vinului ajunge la Timişoara în Piaţa Victoriei, începând cu 26 octombrie

1
1395

Spre finalul lunii octombrie timişorenii sunt aşteptaţi la un festival „ghiurghiuliu”. E vorba despre Festivalul Vinului de la Timişoara, care se va ţine în Piaţa Victoriei. Festivalul are loc între 26 şi 28 octombrie, iar pe parcursul a 3 zile veţi putea încerca multiple soiuri de vin.

Podgorii celebre din zona Banatului, din Serbia, dar şi de la alte podgorii din ţară şi nu numai vor fi acolo. Standuri speciale pentru fiecare producător vor fi amenajate în parcarea Modex, iar acolo se vor comercializa aceste produse. Spectacolul muzical începe de la ora 17:00 vineri, cu muzică populară. Veţi putea asculta multiple ansambluri şi formaţii artistice, precum „Timişul”, al Casei de Cultură din Timişoara, „Doina Timişului”, „Ghiocelul”, „Pusta Banatului” şi multe altele.

Sâmbătă, pe 27 octombrie îi veţi puteţi asculta pe tinerii artişti de la Facultatea de Muzică din Timişoara, scoala Cromatik Voice. Trupa rock Death Show din Serbia va urca la rândul său pe scenă. Seara se încheie cu un concert Proconsul, iar duminică se ascultă formaţiile Phaser, Pseudonym, Pragul de Sus şi cursanţi ai Incubatorului de Artă din Timişoara.

Cât despre preparate, vă aşteaptă pastramă afumată, cârnaţi, gulaş, plăcinte şi multe alte preparate locale. Nu lipseşte pleşcaviţa că la mama ei şi dulciuri artizanale. Sigur veţi putea degusta şi must şi cred că se strecoară şi un wurst şi o bere pe acolo.

Sursa foto