Plăcintă de cireşe de 30 de metri lungime la Bucureşti; Iată ce vă aşteaptă la Târgul Cireşelor

0
1944

Există o alternativă perfectă pentru festivalurile cu burgeri, pulled pork, îngheţate şi gofre: Târgul Cireşelor. Sincer să fiu acest eveniment nu a fost popularizat destul şi e mare păcat că am aflat de el abia acum. Se desfăşoară în Parcul Naţional din Bucureşti şi mâine e ultima zi.

A început pe 14 iunie şi se termină pe 17 iunie, iar fructele sunt punctul central al acestui eveniment. Promovat drept „cel mai răcoros târg al verii”, Festivalul Cireşelor scoate la lumină roadele verii: cireşe, căpşune, vişine, zmeură, fragi, pepeni, caise, piersici şi alte bunătăţi. Le puteţi degusta proaspete sau sub formă de plăcinte, tarte şi alte preparate.

Am aflat de acest eveniment de la un reportaj TVR prins între transmisiunile de la Cupa Mondială, ocazie cu care am văzut şi o plăcintă gigantică cu cireşe. O regăsiţi şi în clipul de mai jos de la Antena 1. Plăcinta ar avea 30 de metri lungime şi este preparată folosind 100 de kilograme de cireşe, 100 de kilograme de vişine, 200 de kilograme de făină, 100 de kilograme de zahăr, 50 de litri de smântână şi 50 de litri de lapte, dar şi 300 de ouă şi 10 kilograme de drojdie.

Sunt incluse şi 2 kilograme de sare şi 10 lămâi. Pe lângă cireşe, veţi putea degusta sucuri, limonade, smoothie-uri, îngheţată artizanală şi cheesecake. Se face şi grătar, cu frigărui , cârnaţi, pastramă, bulz şi costiţă. Aparent şi bucătăria spaniolă şi burgerii s-au strecurat în meniu. Zic să nu rataţi ultima zi de eveniment şi giga plăcinta!

Sursa foto