Poke bowl-ul cucereşte România, cu aproximativ 3000 de boluri livrate lunar prin Glovo

0
365

După ce România a fost cucerită pe rând de trenduri culinare precum burgeri, shaorma, pizza, taco, pulled pork şi altele asemenea, suntem acum în zodia lui… „poke bowl”. Acest boluri poke au fost livrate în cantităţi destul de mari prin Glovo şi avem detalii mai jos.

Poke bowl-ul este sărbătorit pe 28 septembrie, ziua sa internaţională şi avem de-a face cu un fel de mâncare specific hawaian. E popular în toată lumea şi a prins şi la noi. Aş zice că l-a ajutat şi Salad Box, care începuse să migreze în acea direcţie. Revenind totuşi pe plan local, aflaţi că din cele 25 de ţări în care activează Glovo, România se află pe locul 5 în ceea ce priveşte consumul de poke.

36.000 de comenzi de boluri au fost livrate prin Glovo în ultimele 12 luni, o creştere cu 58% faţă de anul anterior. Cele mai multe comenzi de poke sunt livrate în Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Cea mai mare comandă făcută de un singur utilizator a fost una de 800 de lei. Probabil o petrecere de firmă…

Ce este un poke?

Un poke este uşor de pregătit, versatil şi aromat. Poke înseamnă în hawaiană „a tăia”, „a felia”, „a tranşa”. Preparatul are la bază orez sau alte surse de protenă, precum tofu sau ou şi conţine în mod tradiţional peşte crud sau marinat, tăiat cubuleţe, care se combină cu legume, fruce şi sosuri, fiind ideal şi pentru masa de prânz, dar şi pentru cină.

În România bolurile cu somon, ton şi creveţi au fost cele mai apreciate. Ca recomandare personală, zic să încercaţi Poke House şi Băiatu cu Sushi, dar şi Poke Me Up.