Restaurantul Caruso din Timişoara participă la o importantă campanie gastronomică franceză

1
2283

Un restaurant din Timişoara pe numele de Caruso are onoarea de a reprezenta România la o mare operaţiune gastronomică, sărbătorind gastronomia franceză, ca parte a patrimoniului universal. Festival Gout de France se petrece prin intermediul unei cine, pusă la punct de cele mai apreciate restaurante.

5000 de restaurante din 150 de ţări au fost alese pentru acest proiect. Restaurantul Caruso va organiza împreună cu două restaurante din Cluj, 11 restaurante din Bucureşti şi unul din Oradea această seară specială. Totul are loc pe data de 21 martie, simultan pe tot globul. Din Bucureşti au fost alese 18Lounge, Bistro Matrioska, Frank Bistro & Dessert Bar, Gargantua d’oro, Le Bistrot Français, La Samuelle, L’atelier de Samuel le Torrielec, MÀ, Naan Project, Savart, The Artist Restaurant, iar din Oradea MEATic.

Din Cluj participă Atelier de Cuisine şi Bujole. Este al cincilea an consecutiv când România ia parte la acest eveniment, care în 2019 are tematica asociată regiunii Provence. Ideea este de a oferi clienţilor pe 21 martie meniuri care scot în evidenţă gastronomia franceză de înaltă clasă. Provenţa este asociata vinurilor de calitate, gusturilor mediteraneene şi brânzeturilor fine.

Înscrierile restaurantelor continuă până pe 18 martie pe site-ul acesta. Restaurantul Caruso din Timişoara se află pe strada Enrico Carusso numărul 2 şi pornea la drum în 2014, sub tutela lui Chef M. R. Resande. Abordează un stil modern eclectic, cu gastronomie fusion, cu accentul pe preparate franţuzeşti şi italieneşti. Ingredientele sunt unele naturale şi acesta este singurul restaurant din Timişoara care nu foloseşte monoglutamat de sodiu.

Lista de vinuri e una destul de exclusivistă.

Sursa foto