Rețetă Risotto cu Fructe de Mare și Șofran & Risotto cu Hribi și Ciuperci Champignon/ Gătim cu Denis

0
256

Hello dragilor și bine v-am găsit! Începem noul an cu două rețete de risotto, mai exact risotto cu șofran și fructe de mare, iar a doua rețetă este risotto cu hribi și ciuperci champignon. Iată-ne deci reveniți în business cu LIVE-urile, cu forțe proaspete în 2022. Iată cele două rețete și evident video cu prepararea acestora.

PENTRU O PORŢIE DE RISOTTO CU ŞOFRAN ŞI FRUCTE DE MARE AI NEVOIE DE:

  • 100g orez arborio sau carneroli
  • 50g ceapa galbenă
  • Un cățel de usturoi
  • 20ml ulei măsline
  • 50g unt
  • 10g şofran
  • 100g mix fructe de mare (caracatiţă, sepie, calamar, creveţi)
  • 50ml vin alb
  • 50g parmesan

În primul rând am pus o tigaie pe foc mediu și am încins puțin ulei de măsline, apoi am pus fructele de mare și după ce le-am lăsat să se gătească câteva minute cât să-și lase aroma, le-am scos într-un bol.

În aceeaşi tigaie am pus ceapă, usturoiul și şofranul, am lăsat să se călească apoi am adăugat 100 grame de orez arborio și am lăsat totul până când a început să sticlească orezul. Ulterior am stins totul cu vin alb, am așteptat să se evapore tot alcoolul și am început să pun câte un polonic de apă amestecând tot timpul în orez.

L-am lăsat să fiarbă până acesta a devenit aldente, am condimentat cu sare și piper, iar pentru cremozitate am adăugat unt și parmesan.

PENTRU RISOTTO-UL CU HRIBI ȘI CIUPERCI CHAMPIGNON AI NEVOIE DE:

  • 100g orez arborio
  • 50g ceapa galbenă
  • 1 căţel usturoi
  • 20ml ulei măsline
  • 50g hribi
  • 50g ciuperci champignon
  • 50g unt
  • 50ml vin alb
  • 50g parmesan

În primul rând am pus o tigaie pe foc mediu și am încins puțin ulei de măsline, apoi am adăugat ceapă, usturoiul, hribii și ciupercile champignon. După ce s-au călit am adăugat orezul și am lăsat totul până a început să sticlească orezul. După am stins totul cu vin alb și am așteptat să se evaporeze tot alcoolul.

Ulterior am adăugat câte un polonic de apă și am lăsat orezul să fiarbă până a devenit al-dente, l-am condimentat cu sare și piper iar pentru cremozitate am folosit unt și parmesan.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră. V-am pupat!

#DegustamCuDenis #Reteta #Risotto

☎ TELEFON: 0722 640 239

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239