Românii sunt fani ai mâncărurilor greceşti: au cumpărat peste 654.000 de preparate greceşti prin Glovo

0
826

Glovo dezvăluie noi cifre şi statistici legate de serviciul său de livrări din România, ocazie cu care aflăm că românii sunt fani ai mâncării greceşti. Ei au cumpărat peste 654.000 de preparate greceşti în ultimul an prin intermediul aplicaţiei Glovo.

Cu ocazia Gyro Day, ziua gyrosului ne-au sosit aceste cifre. Gyros Thessalonikis, Spartan şi Nikos Greek Taverna sunt printre cele mai populare restaurante locale de unde românii comanda mâncare grecească. Am aflat şi că 1800 de lei a costat cea mai scumpă comanda de mâncare grecească şi a fost compusă din 54 de Gyros mixt la farfurie.

Printre cele mai populare şi apreciate preparate se număra gyros-ul de pui, vita sau oaie, gyrosul pita pui, gyros vită şi oaie la plita şi tzatziki sau souvlaki de pui. În ciuda faptului că aceste feluri de mâncare sunt bine primite în orice perioadă a anului, lunile martie, februarie şi aprilie sunt perioadele din an când românii comanda cele mai multe preparate greceşti.

Oraşele cu cei mai mulţi iubitori de mâncare grecească sunt Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Galaţi. În 2022 Glovo Express a împlinit un an de existenţă în România, iar la început de august 2022 Glovo atingea peste 13.000 de locaţii partenere active în 68 de oraşe.