Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé al cramei transilvănene Villa Vinèa sosește la vânzare

0
703
Rose

Dacă sunteți iubitori ai vinului spumant, de astăzi aveți o nouă opțiune produsă în România. Se numește Rosé Celést Brut 2019 și vine de la Crama transvilvăneană Villa Vinèa. Este primul spumant rose din portofoliul său și este realizat integral din struguri Pinot Noir.

Acesta se alătură în gamă celebrului Cuvée Celést, spumantul care a primit multe recunoașteri din partea oenologilor. A primit chiar și o medalie de argint în cadrul International Wine Contest Bucharest 2020. Revenind la Rosé Celést Brut 2019, acesta vine ca un răspuns la tendințele pieței de vinuri. În momentul de față consumatorii sunt tot mai deschiși să descopere spumante rose.

Rosé Celést Brut 2019

Noul vin este un produs modern, ce se adresează unui segment de piață tânăr, dinamic. Aflăm și faptul că vinul a fost realizat prin metoda tradițională franțuzească de producție a șampaniei. Fermentarea a avut loc în sticlă, timp de 18 luni, iar degorjarea s-a realizat în octombrie 2021.

Iată ce spune Răzvan Avram, specialist în vinuri:

ROSé cELéST bRUT 2019 ADUCE O EXPLOZIE DE FRUCTE ROȘII PROASPETE ȘI CROCANTE, DUBLATE DE O FRUMOASĂ MINERALITATE. cULOAREA ESTE UN ROZ PAL CU IRIZAȚII PORTOCALII, IAR PERLAREA ESTE INTENSĂ ȘI ÎNDELUNGATĂ.

Același specialist declară că gustul aduce împreună cireșe de mai, căpșune și grapefruit roz, toate integrate și învelite într-un discret rest de zahăr. Vinul este disponibil la prețuri începând de la 55 de lei /sticlă. Poate fi găsit în magazinele Villa Vinèa, online, pe villavinea.com și în wine shopurile specializate.