Sâmbătă 9 noiembrie are loc ultima ediţie a târgului de toamnă Produs în Bistrița-Năsăud

0
304

Chiar dacă vremea se întrece cu gluma şi pare mai degrabă de primăvară decât de final de toamnă, am ajuns la acel moment al anului când au loc ultimele târguri tomnatice. Un ultim eveniment Produs în Bistrița-Năsăud are loc pe 9 noiembrie şi avem toate detaliile mai jos.

Totul se desfăşoară pe 9 noiembrie 2019, în Piaţa Centrală din Bistriţa-Năsăud, lângă Biserica Evanghelică. Acesta este ultimul eveniment din seria “Târgul Produs în Bistrița-Năsăud”, înainte de începutul evenimentelor de iarnă. Târgul va fi deschis până la apusul soarelui, adică la ora 17:00. Printre bunătăţile expuse acolo se numără delicatese din păstrăv marcă înregistrată Chef Nina Rus – Păstrăvăria RIN Romuli, dar şi pâine şi produse de panificaţie tradiţionale, coapte pe foc de lemn.

Acestea vin de la Cuptorul de Altădată – Saveta Ban. Vor mai fi şi brânzeturi tradiţionale de la poalele Munţilor Călimani (Grigore Creta) şi Munţilor Rodnei (Leon Oprea). Nu uităm de deserturi, precum prăjitură de casă cu fructe ale anotimpului, de la Merigo. Vor fi şi plăcinte tradiţionale, zacuscă, murături, siropuri, gemuri şi miere, plus alte produse apicole.

Pleşa Dinu vine cu uleiuri presate la rece, iar “legumele adevărate de Monor” sunt aduse de Ioan Simionca şi Dumitra-Bodiu Florentin. Nu vor fi doar preparate culinare, ci şi obiecte de port şi decor, sticlărie, ceramică, bibelouri. Totul începe la ora 09:00 şi accesul este gratuit.

Târgul Produs în Bistriţa Năsăud 9 noiembrie 2019

Sursa foto