Pe 21 martie are loc evenimentul gastronomic Gout de France, zis şi Good France, care va reuni reprezentanţi ai bucătăriilor de pe tot globul. România va fi reprezentată de 7 restaurante, despre care aflaţi detalii mai jos.
Acest eveniment este organizat la iniţiativa bucătarului chef Alain Ducasse şi a Ministerului Francez pentru Europa şi Afaceri Externe. 3000 de chefi, cu 3000 de meniuri de pe 5 continente se vor alinia la start pe 21 martie. 150 de ambasade vor fi prezente la mega degustare, fie că e vorba de mâncare de bistro sau de bucătărie moleculară şi haute cuisine.
Preparatele vor avea inspiraţie franceză, evident. Iată lista celor 7 restaurante din România care participă la eveniment, cu câte un chef reprezentativ:
- L’Atelier – Bucureşti (chef Samuel Le Torriellec)
- Gargantua d’Oro – Bucureşti (chef Lucian Horotan)
- Le Bistrot Français – Bucureşti (chef Sorin Miftode)
- Naan Food & Drink Studio – Bucureşti (chef Ionel Chituleasa)
- Golden Tulip – Bucureşti (chef Nicuşor Răducanu)
- Sabres – Timişoara (chef Iuliu Ciornei)
- Caruso – Timişoara (chef Mio Resnade)
Aceasta este a patra ediţie de Gout de France/ Good France, care a devenit o tradiţie a primăverii deja. În acest an tematica se învârte în jurul specialităţilor culinare din regiunea Nouvelle-Aquitaine, definită de unele dintre cele mai bune vinuri şi meniuri surpriză. Alain Ducasse va profita de ocazie să îi aducă un omagiu uriaşului chef Paul Bocuse, care a încetat din viaţa la inceputul acestui an.
Participanţii vor putea include în meniuri un preparat inspirat de bucătăria lui Paul Bocuse.