Cea mai mare pizza pentru livrare din lume e coaptă la Michigan, măsoară 1.82 metri în lăţime, lungime

0
2691

Un restaurant din Michigan a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a copt la cuptor cea mai mare pizza pentru livrare din lume. E vorba despre o pizza care cântăreşte 45 de kilograme şi măsoară 1.82 metri pe lăţime şi lungime. O vedeţi scoasă din cuptor în clipul de mai jos.

Mallie’s Sports Grill & Bar din Southgate, Michigan a creat această monstruozitate îmbibată cu sos de roşii şi mozzarella. Iniţial preparatul a fost lansat de Valentine’s Day, dar încă se vinde şi acum. Aparent a şi fost livrat clienţilor cu un camion special. Un strat de făină de porumb a fost folosit pentru a obţine o crustă perfectă a pizzei şi a nu se lipi la coacere.

Peste 20 de kilograme de aluat au fost folosite pentru prepararea pizzei. A fost nevoie de 20 de minute pentru întinderea şi rularea aluatului, cu 5 oameni implicaţi în acest proces. După ce blatul a fost întins la mărimea de 1.82 metri pe 1.82 metri, acesta a fost pus la cuptor 15 minute pentru a nu deveni prea moale odată ce era sos pus peste el. Au urmat 15 kilograme de sos, 6 kilograme de brânză şi foarte mult salam pepperoni adăugate.

Când totul era gata 4 persoane au cărat preparatul spre cuptor. Restaurantul care a stabilit recordul vinde pizza aceasta la suma de 300 de dolari, iar extra toppinguri de brânză costă 50 de dolari. Precedentul record de pizza de livrare la astfel de mărimi uriaşe a fost de 1.3 metri pe 1.3 metri.

Sursa foto