Sibiul aşteaptă turiştii la festin culinar în cadrul lui „Hai La Masă – Reţete de mult uitate”

1
1528

Cine nu se află în Bucureşti pe 11 august pentru a asculta muzica de la Summer Well poate face o vizită pitorescului Sibiu. În weekendul 11-12 august are loc în Piaţa Mică din Sibiu evenimentul „Hai La Masă – Reţete de Mult Uitate, Redescoperite”. Aflaţi mai jos ce preparate puteţi degusta acolo.

Pasionaţii de mâncare bună şi o atmosferă relaxată se vor putea delecta în Piaţa Mică din Sibiu cu bucatele de la a doua ediţie a acestui eveniment gastronomic. Proiectul este realizat de Asociaţia E-Xplorator, împreună cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi cu cofinanţare din partea Primăriei Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală. Pe parcursul weekendului viitor veţi putea degusta mâncăruri tradiţionale româneşti, cu reţete regândite ale unor bucătari celebri.

Reţete autentice din zona Sibiului vor fi prezente la eveniment, cu ingrediente găsite în zonă. Spre exemplu ciorba de fasole cu ciolan afumat va fi la loc de cinste, dar şi inedita supă de vişine cu smântână, servită rece pentru a îi răcori pe participanţi. Nu uităm de berbecuţul haiducesc îngropat în jar şi servit cu legume, iar cine preferă peştele poate servi păstrăv la plită cu mamaligă şi mujdei.

Sunt şi preparate ceva mai moderne şi regândite, precum vita Angus la ceaun, sub formă de tocană. La desert vă veţi îndulci cu lapte de pasăre şi celebrele vuţe cu nucă şi zahăr pudră. Organizatorii şi-au dat silinţa de a culege aceste reţete din casele oamenilor în vârstă din Sibiu, de la bunicile care încă mai gătesc tradiţional pentru nepoţi. Vom avea şi bucătari ale unor hoteluri din zonă care vor găti în regim de fine dining pentru cei prezenţi.

Ghiţă Andreica, bucătar şef de la Ramada va găti o pulpă de vită Angus, iar Marius Muntean de la Golden Tulip Ana Tower va pregăti bebecuţul mai sus menţionat. Manuel Betto Pecori de la Atrium se ocupă de desert, iar Marius Rafa de păstrăv.

Sursa foto