Sibiul îşi promovează specialităţile cu bucătari locali la Târgul de Turism al României 2018

0
1351

În această lună în perioada 22-25 februarie 2018 are loc Târgul de Turism al României de la Bucureşti. Acolo vor participa reprezentanţi din multiple regiuni ale ţării, inclusiv Sibiu, care va trimite acolo bucătari specializaţi, care vor face parte din campania Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Va fi amenajat la târgul de la Romexpo un stand special de peste 100 de metri pătraţi, dedicat Sibiului. Va fi finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Primăria Municipiului Mediaş. La stand veţi putea vedea sesiuni de live cooking cu bucătari din regiune şi va promovată gastronomia locală. Este nevoie de o promovare serioasă, mai ales că Mediaş-ul spre exemplu duce lipsă de turişti, care fie sunt în trecere în municipiu, fie au buget redus.

Pe de altă parte Sibiul este invadat de turişti vara, iar bucătării de abia fac faţă solicitării. Iarna ritmul pare să scadă, iar dorinţa este de a uniformiza calendarul de evenimente, pentru a nu mai fi perioade moarte, precum cele din ianuarie sau februarie.

Aflaţi şi că Judeţul Timiş se va prezenta la Târgul de Turism al României cu un stand de 42 de metri pătraţi. Reprezentanţii judeţului vor aduce tradiţii şi preparate locale şi vom vedea împletituri de coşuri de nuiele, degustări de mâncare din Banat, dansuri şvăbeşti şi oferte de plimbări cu căruţa de la Margina.

Şi Consiliul Judeţean Suceava şi-a anunţat participarea la târg, unde vor fi prezenţi meşteri populari şi exponenţi ai bucatelor şi tradiţiilor din zona Bucovinei.