Starbucks deschide primele cafenele fără angajaţi, în parteneriat cu Amazon

0
952

Starbucks va inaugura primele sale cafenele fără angajaţi, pe care le găsiţi în New York, Manhattan. Dorinţa este de a reduce interacţiunile umane în această perioadă de pandemie şi a uşura procedura de obţinere a băuturii care ne dă energie. Compania face o schimbare de strategie pentru a se adapta noilor nevoi ale utilizatorilor.

Starbucks a colaborat cu Amazon pentru a implementa strategia. Cafenea este de tip pick-up, ocupă un spaţiu restrâns şi utilizează tehnologia fără casierie pentru a atrage consumatorii să cumpere cafea şi gustări economisind timp. Locaţia se numeşte Starbucks Pickup With Amazon Go şi îşi deschide porţile joi, pe 25 noiembrie în New York. Cel puţin alte două cafenele de genul se vor deschide în următorul an.

Cum funcţionează?

Atunci când clientul intră în cafenea va vedea o tejghea de unde îşi poate ridica băuturile comandate în prealabil prin aplicaţia de pe telefonul mobil (cea Starbucks). Se poate folosi un cod emis din aplicaţia Amazon pentru a avea acces în locaţie. Clienţii înregistraţi cu biometric pass-ul Amazon One şi cu sistemul de plăţi aferent pot intra în zonele lounge şi de cumpărături doar scanându-şi palma. Starea comenzii se vede pe un ecran digital.

Starbucks începea o restructurare amplă la început de an 2020, pentru a se adapta la noul normal şi schimbările provocate de pandemie. Majoritatea locaţiilor deschise în ultima vreme sunt cu servive doar la pachet şi s-au realizat multiple benzi duble drive thru în zonele suburbane. Starbucks şi Amazon Go vor deschide alte outlet-uri combinate de gen în 2022.