Starbucks lansează macaroane vegetariene şi un burrito vegan

0
1238

Aţi remarcat probabil în ultimele 2 luni că Starbucks a început să îşi diversifice preparatele, inclusiv în România. Eu am descoperit sandvişuri ceva mai complexe, salate şi quinoa bowl-uri gen Salad Box. Ei bine în afară meniurile devin şi mai complexe, dar şi vegane. În Marea Britanie au început să fie disponibile macaroane vegetariene cu brânză şi un burrito vegan.

Noile preparate nu apar pe site-ul oficial Starbucks, dar au fost deja semnalate pe Instagram de clienţii cafenelelor. E vorba despre un „Vegan All Day Breakfast Burrito”, care include tofu afumat şi prăjit, în interiorul unei lipii cu spanac. Macaroanele vegane includ brânză, dovlecei şi verdeţuri. În perioada sărbătorilor de iarnă Starbucks lansase un „sandviş de iarnă”, cu dovleci, morcovi, merişoare, varză şi kale.

Lanţul american este cel mai nou gigant din zona food/beverages care îşi cimentează imaginea de susţinător al trendului vegan şi vegetarian. Cei de la KFC şi Domino’s pregătesc de ceva vreme preparate pe bază de plante. Deja puteai înlocui laptele normal cu lapte de soia la Starbucks şi mânca brioşe ce nu conţin produse animale. Există şi shake-uri de proteine vegane, prăjituri din ovăz şi ciocolată, plus lipii cu linte.

Starbucks încearcă să treacă şi dincolo de băuturile cu multă frişcă, zahăr şi caramel, spre opţiuni din plante cu mult mai puţine calorii. Un Frappucino pe bază de seminţe chia a făcut senzaţie în SUA.