Atunci când vorbim despre HUAWEI ne gândim la tehnologie și nicidecum la cafea. Azi o facem totuși, odată cu apariția unui trademark care ne aduce vești interesante. Gigantul din China ar avea în plan deschiderea a peste 100 de cafenele în Shanghai, devenind astfel un rival local pentru lanțul Starbucks.
Aflăm că Huawei a aplicat recent pentru un nou trademark cu următorul tagline „O ceașcă de cafea absoarbe energia cosmică„. Ce poate însemna asta? Că firma chineză vrea să atace un nou segment de piață, cel al cafenelelor. Sunt în plan peste 100 de locații în Shanghai. Totul cu scopul de a atrage generația tânără către companie și tehnologia dezvoltată.
Aceste cafenele vor oferi atmosfera necesară pentru străini pentru a lucra și socializa într-un mediu tech. Nu este prima oară când avem detalii despre planurile Huawei în acest segment, în aprilie 2021 un discurs al managerului general oferind asemenea detalii. În acel discurs oficialul vorbea despre avantajul de a lucra și socializa într-o cafenea. Acesta preciza și faptul că iubita cafea adună mințile luminate la un loc.
Nu știm exact cum se vor prezenta din punct de vedere vizual aceste spații de lucru și socializare dar putem specula la un mediu tech. Mă gândesc la tablete folosite pentru comanda cafelei preferate, la pad-uri de încărcare wireless pe mese. Cum Huawei s-a tot extins în ultima perioadă, poate vom vedea pe viitor și espressoare cu capsule sau poate modele automate.