Festivalul Turcesc vine în Parcul Titan din Bucureşti pe 1 iulie 2022

0
6402

Festivalul turcesc va reveni pe data de 1 iulie 2022 în Parcul Titan din sectorul 3, Bucureşti, în cadrul unui eveniment culinar, care ţine între 1 şi 3 iulie 2022. Judecând după coperta de pe Facebook a evenimentului se lasă cu baclava, falafel, doner, şuberec şi frigărui din berbec sau vită îmbibate în condimente.

La fel cum s-a întâmplat cu festivalul pescăresc de acum câteva luni şi acest eveniment culinar se ţine lângă scena din Parcul Titan, acolo unde se fac şi revelioane de altfel. E uşor de anticipat ce ne aşteaptă la eveniment, văzând cum au arătat precedentele ediţii. Festivalul de bunătăţuri turceşti va include baclava, plăcintă, îngheţată şi kebap. Ceaiul turcesc o să facă senzaţie, uneori mai tare decât o cafea şi mai ales atractiv dacă plouă afară, fiind mai răcoare.

Kebapul va fi la rândul său prezent, fie el de pui, de vită sau de miel, dar şi adana Kebab, cu berbecuţ, rar găsit în Capitală. Ca divertisment avem de obicei concerte cu muzică tradiţională turcească şi uneori chiar un dans al dervişului. Am văzut câteva pagini cu produse care şi-au anunţat prezenţa la eveniment cu preparate interesante. Unele aveau baclava în formă de trandafir, făcută cu unt de gospodinele din Turcia. Altele ofereau cafea la nisip, mousse tradiţional turcesc cu spanac, ciocolată şi o cremă gustoasă. Nu uităm de plăcintele cu brânză turcească Gozleme sau de kataiful cu fistic, plus rahatul turcesc.

Detalii despre eveniment găsiţi aici.