Street Food Festival ajunge la Sibiu pe 31 mai; Iată participanţii

0
2267

Suntem în ultimele ore ale mini vacanţei de Rusalii, gândindu-ne la următoarea mini vacanţă, cea de 1 iunie. Cine are drum la Sibiu va putea participa la Street Food Festival Sibiu, care are loc în Piaţa Mare între 31 mai şi 3 iunie 2018. Avem detalii despre cel mai nou eveniment de #StreetFood din România.

Chef Foa şi al său Stradale sunt primii care au confirmat prezenţa la Street Food Festival Sibiu. La ultimele festivaluri gastronomice la care a participat Foa, acesta e mizat pe gyrosul său vegetarian, dar şi pe cel de pui sau porc. Wok-ul şi smokerul din Stradale vor atrage cu siguranţă public. Le stropim cu spumante, vinuri din Italia şi Spania, dar şi din Franţa mulţumită celor de la Rewine.

Burger Van este de asemenea pe listă, cu burgeri experimentali şi ingrediente luate direct de la producători. Un aspect inedit aici este faptul că produsele sunt preparate după metoda „smashed burger”, pentru o crustă mai savuroasă. Chiflele sunt pufoase, legumele proaspete şi avem şi sosuri aromate. Shanghai este un alt food truck eclectic, care combină legumele, cu creveţii, condimente dulci şi picante şi evident sos de soia.

Întotdeauna am zis că sunt prea puţine van-uri cu mâncare mexicană, iar pentru asta avem Pokka, un food truck care pregăteşte taco, burrito şi nachos. Lime şi coriandru sunt ingredientele secrete. Pasionaţii de hot dog găsesc un Hot Dog Secuiesc la un truck dedicat, mititel, dar revoluţionar, în reinventarea unuia dintre cele mai simple feluri de mâncare.

Artiştii nu au fost anunţaţi oficial încă, dar am auzit de ceva antren pentru cei mici: teren de fotbal pe peliculă de apă, traseu de biciclete şi castel gonflabil pentru juniori. Acestea le găsiţi în zona specială „Distracţia Copiilor”. Lista de truckuri e aici.