Târgul de Crăciun de la Braşov se ţine până la urmă, dar cu restricţii

0
655

După o perioadă de incertitudine se pare că Braşovul ţine până la urmă un târg de Crăciun 2020 în Piaţa Sfatului. Acesta va fi unul restrâns, cu doar 20 de comercianţi şi fără mâncare şi vin fiert. Cele mai noi veşti despre târgul în vreme de pandemie le aflaţi mai jos.

Deocamdată organizatorii negociază cu Prefectura şi DSP Braşov pentru a pune la punct condiţiile de organizare pentru acest târg. Primarul Brasovului, Allen Coliban a anunţat pe reţelele de socializare că în cursul zilei de 9 decembrie a avut o întâlnire cu DSP Braşov şi cu prefectul judeţului, Cătălin Vasii pe tema Târgului de Crăciun. În urma discuţiilor s-a hotărât că în Piaţa Sfatului să fie amplasate 20 de căsuţe pentru comercializarea produselor de Crăciun non alimentare.

Târgul se va deschide după ce se obţin toate avizele necesare. Se vor respecta şi normele de distanţare socială, iar căsuţele vor fi aşezate încât să nu se creeze înghesuială. Târgul va fi supravegheat de Poliţia Locală şi dacă se constată nerespectatarea regulilor, el va fi închis imediat. Sunt şanse să vedem deschiderea sa chiar în această săptămână, poate vineri. La Târg vor fi amenajate circuite speciale de intrare şi ieşire, iar montarea căsuţelor ar fi început deja.

Bradul din Piaţa Sfatului a fost adus cu mai bine de o săptămână în urmă, iar iluminarea sa şi celelalte decoraţiuni de Crăciun au fost pornite duminică, pe 6 decembrie, fără un eveniment dedicat totuşi. A fost la un moment dat şi o propunere a primarului ca târgul de Crăciun să fie ţinut online, dar meşteşugarii nu au fost de acord şi nici producătorii artizanali. Incidenţa cazurilor de Covid-19 din Braşov era săptămâna trecută la 4.76 la mie. Cele 20 de căsuţe vor fi dispuse de o latură şi de alta a Casei Sfatului fără a fi înconjurate de alte căsuţe. Se pot comercializa doar produse făcute de micii meşteşugari şi produse alimentare ambalate: dulceţuri, şerbet şi altele.

Depunerea dosarelor pentru atribuirea căsuţelor s-a făcut între 11 şi 14 decembire, iar pe 16 decembrie se anunţă rezultatele. Pe 17 ar trebui să se deschidă căsuţele.