Un startup german a inventat berea cu extra proteine pentru culturişti

0
1148

Proteinele sunt cel mai bun prieten al culturiştilor şi sunt sigur că aţi văzut deja la Mega Image şi alte magazine iaurturi sau mărci de lapte cu extra grame de proteine. Acum ele se strecoară şi în bere, iar un startup pornit de 2 tineri nemţi a inventat o astfel de băutură. Este o bere non alcoolică, se numeşte JoyBrau şi avem detalii despre ea mai jos.

Doi tineri germani în colaborare cu Universitatea Tehnică din Berlin au creat o bere care înlocuieşte clasicele shake-uri de proteine. Băutura este vegană, fără alcool şi conţine 21 de grame de proteine, 10 grame de amino acizi şi multe alte substanţe utile pentru dezvoltarea umană. Are o aromă de citrice, un aftertaste amărui şi aminteşte de cidrul de mere. Totul a pornit de la 2 pasionaţi de mersul la sală din Hamburg, care au găsit o nişă pe piaţă.

Aşa s-a născut berea proteică JoyBrau. Tristan Brummer, în vârstă de 23 de ani şi Erik Dimter, de 24 sunt în spatele acestui proiect. Totul a pornit în Singapore, unde au fost trimişi tinerii de către angajatorul lor. Foarte des după muncă tinerii se duceau la sală şi imediat după la bar, unde se trezeau cu shake-ul proteic într-o mână şi cu berea în cealaltă. Aşa s-a născut ideea de a le combina.

O sticlă de 0.33 litri îţi aduce 21 de grame de proteine vitale pentru creşterea sau menţinerea musculară. Include şi L-carnitina şi beta-alanina, ambele cu beneficii în arderea de grăsimi. Berea e bună şi pentru cei care sunt la dietă şi vor să simtă gustul unui lagger. Pasionaţii de bere trebuie să ştie că gustul de cereale nu e deloc pregnant aici.

Tinerii au avut o problemă cu berăriile nemţeşti pentru că ei nu respectă „legea germană a purităţii berii”, deci a fost greu să convingă parteneri. Doar universităţile specializate pe producţia de bere au fost ceva mai receptive.

În acest moment Joybrau se găseşte şi pe Amazon, în variante Light şi Grapefruit. 24 de doze costă 46.64 euro pentru varianta Light şi 59.76 euro pentru cea Grapefruit.