Ouăle vegane sunt acum mai sănătoase, dezvoltate cu ajutorul inteligenței artificiale

0
569
vegan

Astăzi prin intermediul celor de la Agronet.ro aflăm despre o nouă lansare pentru vegani. Așa cum spune și titlul postării de față, vorbim despre ouă vegane. Această invenție vine după alternative la brânză, lapte, cârnați și multe alte alimente. Cum a fost posibilă dezvoltarea unui ou vegan aflați din rândurile de mai jos.

Ouălele vegane sunt realizate din proteine vegetale și aflăm că există și alte variante, pe bază de agar-agar sau lecitină de soia. Unii au creat ouă din făină de alge, cereale sorg și măzare cu turmeric pentru culoarea gălbenușului. Există chiar și ouă vegane realizate din fasole mung.

Vegan

Suntem de asemenea informați că până acum veganii foloseau ca înlocuitori pentru ouă alimente precum piureul de măr copt, piureul de banane și semințele de in hidratate în apă – asta în procesul de coacere a unor preparate. Lista de ingrediente pentru aceste ouă vegane mai implică celuloză modificată, arome, drojdie inactivă sau carangen.

Există chiar și o imitație pentru mirosul de sulf, obținută cu ajutorul sării negre. Printre companiile care au creat ouă vegane se numără și startup-ul Hoow Foods din Singapore. Aparent, creația a fost pe bază de inteligență artificială și aflăm că AI-ul a preluat toate informațiile chimice despre ouă și a optimizat ingredientele pentru a crea o alternativă vegană.

Rezultatul este oferit sub formă de pudră și are un profil nutrițional similar cu cel al unui ou clasic. Alte companii au mers și mai departe de atât, iar un exemplu este Les Merveilloeufs din Franța. Aceștia au creat ouă vegane care pe lângă imitarea gustului, au chiar și coajă după cum vedeți aici.