Villa Vinèa anunță un vin nou, Rubin Riserva 2016, și extinde crama din Mureș

0
360

Producătorul Villa Vinèa, din localitatea Mica, județul Mureș, are planuri mari și anunță extinderea și îmbunătățirea cramei sale. Va avea spații mai mari dedicate oaspeților, ideale pentru degustări de vinuri și evenimente private sau ale unor companii. Aflăm și că va lansa un vin nou, Rubin Riserva 2016, un cupaj de 4 soiuri nobile: Merlot, Zweigelt, Pinot Noir și Fetească Neagră.

Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extinderea și tehnologizarea cramei sale din județul Mureș. Suprafața totală ajunge la 2100 de metri pătrați, destinați producției, stocării și degustării vinurilor. Lucrările pentru modificarea și tehnologizarea cramei, fondată în 2011 de antreprenorul tirolez Heiner Oberrauch, au durat 13 luni.

Crama a avut în 2023 o recoltă de aproximativ 230 de tone de struguri, cu 30% mai puțin decât media ultimilor 5 ani. Este un sistem de „normare” a producției pentru a se asigura că fiecare vin beneficiază de un nivel ridicat de atenție. Noua clădire este parțial subterană, pentru a menține temperatura constantă între 15 și 18 grade Celsius, cu consum minim de energie electrică.

Peste 50% din energia electrică de aici este produsă pe bază de panouri fotovoltaice. Villa Vinèa a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 4,4 milioane de lei, cu 18% mai mult decât în 2022.

Cât despre noul vin, Villa Vinèa tocmai a lansat Rubin Riserva 2016, un cupaj de 4 soiuri nobile: Merlot, Zweigelt, Pinot Noir și Fetească Neagră. Ediția este limitată, la doar 300 de sticle, și avem de-a face cu un vin gastronomic complex, cu nas de coacăze negre, fructe de pădure roșii și arome mature de ciocolată amăruie și vanilie de fum.

A fost maturat 735 de zile în butoaie de stejar franțuzesc.