Pro TV și Chefii câștigă prima rundă în războiul cu Antena 1

0
257
MasterChef Romania
MasterChef Romania

Antena 1 a suferit o înfrângere în disputa sa juridică cu Pro TV și chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu. Tribunalul București a respins cererea Antenei privind ordonanța președințială, considerând-o neîntemeiată. Decizia instanței obligă Antena Group să plătească cheltuieli de judecată în valoare de aproximativ 6.000 de euro către pârâți.

Conflictul dintre Antena 1 și foștii săi colaboratori a început după ce aceștia au încheiat contractele și au plecat la Pro TV pentru a relua emisiunea MasterChef. Antena 1 a deschis mai multe procese împotriva lor, încercând să-i oblige să respecte contractele de prestații artistice și cerând diverse despăgubiri.

În noiembrie 2023, imediat după difuzarea ultimului sezon din Chefi la cuțite, Antena 1 a început să-i dea în judecată pe fiecare dintre cei trei chefi. A urmat o serie de acțiuni legale, inclusiv procese pentru pretenții financiare și chiar implicarea soției lui Florin Dumitrescu. Pro TV a fost atras în acest conflict odată ce i-a angajat pe chefi pentru MasterChef.

Pe 15 și 16 mai 2024, Antena Group a lansat noi procese împotriva Pro TV și chefilor, dar Tribunalul București a respins recent una dintre aceste acțiuni. Antena va trebui să achite cheltuielile de judecată, dar decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Războiul juridic este departe de a se fi încheiat, iar chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu, alături de Pro TV, continuă să lupte pentru a-și apăra poziția. Vom vedea ce surprize mai aduce acest conflict în instanță și cum vor evolua lucrurile în lunile următoare.