Ziua Naţională a Cafelei este sărbătorită la Leonard Caffe, în cadrul Hanului lui Manuc

1
1399

Dacă Ziua Internaţională a Cafelei are loc pe 1 octombrie, Ziua Naţională a Cafelei este sărbătorită pe 29 septembrie, adică mâine. Avem şi un eveniment dedicat, care are loc la Leonard Caffe, în cadrul celebrului punct de atracţie din Centrul Vechi Hanul lui Manuc. Evenimentul se numeşte „Târguşorul Cafelei” şi avem detalii mai jos.

Amfitrion va fi domnul Mihai Florescu, pionier al pieţei de cafea fabricate în România. Pe parcursul întregii zile iubitorii de cafea de calitate vor afla mai multe despre foarte apreciată licoare. Veţi afla detalii despre sortimente savuroase din pieţe exotice şi plantaţii din toată lumea şi veţi simţi aroma de boabe proaspăt măcinate.

Acele boabe rare vor fi prăjite pe loc pentru participanţi. Cu această ocazie este readusă în actualitate Leonard Caffe, cafeneaua recent redeschisă în cadrul Hanului lui Manuc. Domnul Florescu este un promotor al dezvoltării micilor prăjitorii locale de cafea şi businessurilor româneşti axate pe cafea. Are 27 de ani experienţă în importul de cafea şi a tranzacţionat peste 2500 de tone de cafea pentru consumatorii locali.

Are 25 de tipuri de cafea în portofoliu, atribut rar întâlnit în Europa. Este chiar furnizor al Casei Regale şi a fondat deja 3 cafenele sub brandul Leonard Caffe. Celelalte cafenele se află pe Bulevardul Lacul Tei şi în Piaţa Moghioroş. Veţi putea vedea la treabă şi piese de muzeu, precum o maşină Pavoni din anii ’50 şi un Samovar din anii 1870.

Târguşorul are loc în Strada Halelor 13 între orele 10:00 şi 21:00 mâine, 29 septembrie.

Sursa foto