Rețetă pateu din ficat de pui aromatizat cu pălincă de mere 🎅 #7 VlogMas🎄 Culinar cu Denis

0
220

🍽 Bun venit pe Degustăm cu Denis! În acest episod, ne aventurăm în lumea preparatelor delicioase și astăzi vă împărtășesc secretul pentru a crea un pateu inconfundabil din ficat de pui. Așa că, pregătiți-vă simțurile pentru o călătorie culinară plină de arome și savoare!

Ingrediente

  • 400g ficat de pui
  • 100g bacon
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri unt
  • Sare și piper, după gust
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 50ml pălincă de mere
  • 200ml supă de pui (sau smântână lichidă, opțional)

Instrucțiuni

  1. Încălziți tigaia și adăugați baconul, gătindu-l până devine crocant în ulei și unt.
  2. Adăugați ceapa și usturoiul, căliți-le până devin aurii, condimentând cu sare, piper, cimbru și foaie de dafin.
  3. După ce s-au calit, lăsați amestecul să se răcească într-un bol.
  4. În aceeași tigaie, adăugați ficatul de pui și gătiți-l 80%, apoi flambați-l cu pălincă de mere pentru un plus de aromă.
  5. Transferați amestecul de ficat în bolul cu bacon și ceapă. Lăsați să se răcească.
  6. Folosind un blender, mixați ingredientele până obțineți o pastă fină.
  7. Adăugați supa de pui (sau smântână lichidă) treptat până obțineți consistența dorită.
  8. Savurați pateul pe pâine proaspătă sau cu felii de legume proaspete. Poftă bună!

Nu uitați să vă abonați la canalul Degustăm cu Denis și să apăsați clopoțelul pentru notificări, împărtășind conținutul cu prietenii voștri!